“Biografie”

Ik ben Etienne Vrolijk en ben actief als uitvoerend concertpianist en pianodocent in Rotterdam, Ridderkerk, Barendrecht en omstreken. De piano is een prachtinstrument, mijn kennis wil ik met u delen.’ Op mijn 13e begon ik met orgel spelen bij Hugo van Dalen op de S.K.V.R. muziekschool. Na een half jaar stapte ik over op het keyboard bij Jack van Rossum. Af en toe mocht Ik op de elektrische piano spelen en dit beviel zo goed dat ik pianolessen wilde volgen.

Al snel kon ik na korte tijd les krijgen bij pianodocent Charles van der Veeke. Tijdens de jaren bij Charles werd ik toegelaten tot de talentenklas van de S.K.V.R. muziekschool o.l.v. Maarten Karres waarbij ik veel ervaring heb opgedaan met optreden, kamermuziek en muziek-theoretische lessen door Casper van Nuchteren. Daarnaast kreeg ik wekelijks solfège lessen bij Frans de Berg en later bij Marga van Hintum. Ik won prijzen in muziekconcours, o.a. Charlois (2005 en 2006). Daarnaast werd ik uitgeroepen tot talent van Rotterdam en kwam ik o.a. in een boekpublicatie genaamd ‘Kijk ik kan zilver maken’ van Dirk Monsma.   

Na auditie voor de vooropleiding op het Rotterdams Conservatorium werd ik toegelaten en kreeg ik maestro Aquilles delle Vigne als pianodocent samen met zijn assistent José Nunes Ares. Na 2 jaar vooropleiding werd ik toegelaten tot de bachelor opleiding op het Rotterdams Conservatorium met dezelfde docenten.  Binnen de bachelor opleiding werden er maandelijks regelmatig concerten georganiseerd waar ik aan deelnam. Zo deed ik ook ervaring op in kamermuziek met docenten als Tomi Shimon, Nancy Braithwaite, Sander Sittig en Bart van de Roer. Daarnaast heb ik een cursus koordirectie gevolgd bij Carlo Balemans. Zo heb ik diverse keren het koor uit de Emmausgangerskerk begeleid. 

PianoVrolijk-EtienneVrolijk

Ook heb ik de minor muziekeducatie afgerond waardoor ik officieel bevoegd pianolessen mag geven. Ook heb ik stage gelopen op de S.K.V.R. muziekschool bij Fimmyriet Tuinder en diverse leerlingen van allerlei leeftijden onder mijn hoede gehad. Nadat maestro Aquilles delle Vigne het conservatorium verliet kreeg ik maestro Jean-Bernard Pommier als vervanger. Als laatste kreeg ik pianoles van Martin Lekkerkerk en Bart van de Roer. Bij deze docenten studeerde ik in 2017 af op het Rotterdams Conservatorium. Na mijn afstuderen als pianist ben ik begonnen met het geven van pianoles aan leerlingen van verschillende niveaus, leeftijden en achtergronden. Hopelijk mag ik jou ook snel verwelkomen bij mijn pianolessen!